José Groenendijk
Massagepraktijk Enérgia Wellness

Enérgia Zorgmassages

Naast de verschillende massages die ik met veel plezier verzorg in mijn Massagepraktijk Enérgia Wellness te Den Hoorn, bied ik op locatie (thuis of in een zorgvoorziening) ook zorgmassages aan. Deze vorm van complementaire zorg is zeer geschikt voor mensen met fysieke problemen, maar ook voor mensen met dementie. Ik heb voor deze laatste doelgroep een speciale opleiding gedaan, Touch for Care bij Dementie. Het gaat daarbij niet zozeer om massage als wel om liefdevolle, zachte aanraking en contact maken vanuit het hart. Zeker voor mensen die door hun ziekte aan weinig activiteiten nog kunnen mee doen of plezier kunnen beleven kan dit een zeer waardevolle aanvulling zijn op de zorg, juist omdat de tastzin het zintuig is dat het langst intact blijft.

De sessies kunnen op verschillende manieren plaatsvinden: op de stoel, in bed, over de kleding heen, of over het ontblote lichaam. Steeds zal uitgegaan worden van de cliënt en gekeken of gezocht worden naar wat mogelijk of wenselijk is, naar een manier waarop iemand kan genieten van massage en/of aanraking. Eventueel kan gebruik gemaakt worden van het warmwaterkussen, waardoor de cliënt heerlijk comfortabel en warm op de rug op bed ligt en de masseur d.m.v. de handen tussen de rug en het kussen te bewegen heel goed de rug kan masseren. Men ervaart dit als zeer weldadig.

Als u geïnteresseerd bent in een sessie, meer informatie wilt of een afspraak wilt maken kunt u contact met mij opnemen. Heel graag laat ik u of uw familielid kennis maken met een zorgmassage van Massagepraktijk Enérgia Wellness.


* Lookwatering 25 * 2635 CK * Den Hoorn * Tel: 06-25394827 * E: energia@kabelfoon.net *